Spletna stran Psiholoških obzorij uporablja piškotke za namene avtentikacije uporabnikov po prijavi na spletno stran, morebitno stalno prijavo na željo uporabnika in za namen beleženja števila ogledov posameznih strani Psiholoških obzorij.
Ali se strinjate, da na vaš računalnik (brskalnik) naložimo piškotke za te namene? Svojo odločitev lahko kasneje tudi spremenite na strani Zasebnost.

Želim izvedeti več

Psihološka obzorja :: Horizons of Psychology

Znanstveno-strokovna psihološka revija Društva psihologov Slovenije

Indeksirana v:
Scopus
PsycINFO
Academic OneFile

Smo člani DOAJ in CrossRef

sien
VSEBINA ZA AVTORJE PREDSTAVITEV UREDNIŠTVO POVEZAVE

Iskalnik

Moj račun

Članki z največ ogledi

Pogoji uporabe 

Uvod

Pogoji uporabe spletne strani Psiholoških obzorij predstavljajo pravni dogovor med končnim uporabnikom in Psihološkimi obzorji (oz. Društvom psihologov Slovenije, v nadaljevanju DPS) za uporabo spletne strani Psiholoških obzorij in z njo povezanih storitev. Kadar uporabnik dostopa do spletne strani Psiholoških obzorij in uporablja razpoložljive storitve, ga zavezujejo določila teh pogojev uporabe. Uporabnik, ki se s temi pogoji uporabe ne strinja, spletne strani Psiholoških obzorij in z njo povezanih storitev ne sme uporabljati. Uporabnik, ki si na spletnem strani Psiholoških obzorij ustvari uporabniški račun, mora (tako kot neregistrirani uporabniki) poznati in se strinjati s temi pogoji uporabe, z izjavo o varovanju zasebnosti in, v primeru oddaje prispevka, tudi z izjavo o spoštovanju založniških in akademskih etičnih standardov.

Avtorske pravice ter pogoji uporabe objavljenih člankov ter avtorsko zaščitenih vsebin

Predhodne objave

Uredništvo Psiholoških obzorij ne bo obravnavalo prispevkov, ki so bili predhodno objavljeni v drugi publikaciji ali so v postopku za objavo v drugi publikaciji.

Dogovor o avtorskih pravicah in pogoji za nadaljnjo uporabo objavljenih prispevkov

Avtor mora pred dokončnim sprejetjem prispevka v objavo izpolniti in podpisati obrazec, v katerem avtorji sklenejo dogovor o avtorskih pravicah. Nadaljnja uporaba objavljenih člankov je določena s pogoji Creative Commons Attribution 4.0 International License, ki omogoča uporabnikom deljenje in spreminjanje člankov ob ustrezni navedbi avtorjev članka in založnika/revije. Izpolnjen in podpisan obrazec lahko avtorji pošljejo po pošti na naslov glavnega urednika. Obrazec lahko tudi optično preberejo in ga pošljejo na e-poštni naslov glavnega urednika.

Dovoljenja za uporabo avtorsko zaščitenih vsebin

V primeru, da avtorji v svojem prispevku želijo uporabiti elemente prispevkov (tabele, slike ali fotografije) iz drugih publikacij, morajo predhodno pridobiti pisno dovoljenje od nosilca avtorskih pravic za ponovno uporabo teh elementov. Pisno dovoljenje lahko avtorji posredujejo po pošti na naslov glavnega urednika ali pa optično prebrano dovoljenje posredujejo med oddajo prispevka prek spletnega sistema za oddajanje prispevkov.

Prosimo, da natančno preberete izjavo o spoštovanju založniških in akademskih etičnih standardov.

Zagotavljanje etičnih standardov

Z oddajo prispevka v Psihološka obzorja se avtor(ji) strinja(jo), da je proces raziskovanja in priprave prispevka potekal skladno z etičnimi principi za delo psihologov (APA) in smernicami, dostopnimi na spletni strani APA Publication Practices & Responsible Authorship.

» Izjava o spoštovanju založniških in akademskih etičnih standardov

Omejitev odgovornosti

Psihološka obzorja oziroma DPS ne prevzema nobene odgovornosti za: