Spletna stran Psiholoških obzorij uporablja piškotke za namene avtentikacije uporabnikov po prijavi na spletno stran, morebitno stalno prijavo na željo uporabnika in za namen beleženja števila ogledov posameznih strani Psiholoških obzorij.
Ali se strinjate, da na vaš računalnik (brskalnik) naložimo piškotke za te namene? Svojo odločitev lahko kasneje tudi spremenite na strani Zasebnost.

Želim izvedeti več

Psihološka obzorja :: Horizons of Psychology

Znanstveno-strokovna psihološka revija Društva psihologov Slovenije

Indeksirana v:
Scopus
PsycINFO
Academic OneFile

Smo člani DOAJ in CrossRef

sien
VSEBINA ZA AVTORJE PREDSTAVITEV UREDNIŠTVO POVEZAVE

Iskalnik

Moj račun

Članki z največ ogledi

Zasebnost 

Osebni podatki

Za oddajo prispevka prek spletne strani Psiholoških obzorij se mora uporabnik registrirati oziroma ustvariti svoj uporabniški račun. Pri registraciji mora uporabnik posredovati svoje ime, priimek in elektronski naslov, ki služi kot uporabniško ime. Tisti registrirani uporabniki, ki želijo oddati prispevek, morajo med postopkom oddaje posredovati še dodatne informacije o sebi in soavtorjih, in sicer podakte o ustanovi, v kateri so zaposleni. Uporabnik prevzame vso odgovornost za verodostojnost, točnost in ažurnost vseh podatkov, ki jih shrani v svojem uporabniškem profilu ali jih posreduje med procesom oddajanja prispevka.

Uporabnik z registracijo na spletnem mestu Psiholoških obzorij soglaša, da lahko uredništvo njegove osebne podatke uporablja za (i) omogočanje dostopa do spletnega mesta Psiholoških obzorij oziroma dostopa do sistema za oddajo prispevkov, za (ii) vzpostavitev stika z uporabnikom, ko je to potrebno (npr. za komunikacijo med postopkom obdelave prejetega prispevka) in (iii) v primerih, ko uporabnik to sam želi.

Kot uporabnik ste odgovorni za vse aktivnosti, opravljene z vašim uporabniškim računom, zato vam priporočamo, da na javnih računalnikih ne shranjujete svojega uporabniškega imena in gesla. Ob vsaki nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je prišlo do nepooblaščenega dostopa, nas morate o tem takoj obvestiti. Psihološka obzorja ne prevzemajo nobene odgovornosti za kakršnokoli izgubo ali škodo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega računa.

Zagotavljamo vam, da bomo vse podatke o vas, ki nam jih boste na kakršenkoli način posredovali, brezpogojno varovali ter ravnali z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS št. 86/2004, 113/2005).

Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Zagotavljamo, da vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli zlorabili, vam pošiljali nezaželene komercialne elektronske pošte ali kako drugače kršili vaše zasebnosti.

Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali.

Vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali pri vpisu ali pozneje, lahko kadarkoli preverite, naknadno spremenite ali izbrišete.

Piškotki

Spletna stran Psiholoških obzorij ob (ne)prijavljenem prihodu na spletno mesto uporabniku dodeli en piškotek (sejni poškotek [session cookie: PHPSESSID]), ob prijavi na spletno mesto Psiholoških obzorij pa še dva piškotka (obzorja_p in obzorja_e), katerih edina funkcija je vzdrževanje stanja prijavljenosti uporabnika in preverjanje obstoja uporabnika ob vsakem njegovem zahtevku. V primeru, ko uporabnik zahteva stalno prijavo ("Zapomni si me"), znaša čas trajanja piškotkov obzorja_p in obzorja_e eno leto (v tem primeru se mora uporabnik strinjati z namestitvijo teh trajnih piškotkov), v nasprotnem primeru pa le do konca seje (ko se uporabnik ali odjavi ali zapre spletni brskalnik). Uporabniku dodelimo tudi piškotek obzorja_cookies, ki vsebuje uporabnikovo shranjeno nastavitev glede uporabe/hrambe piškotkov na spletnem mestu Psiholoških obzorij (čas trajanja tega piškotka znaša tri leta; piškotek se shrani po uporabnikovi odločitvi glede uporabe piškotkov). Vsi omenjeni piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne spletne strani oziroma njenih storitev. Psihološka obzorja drugih piškotkov ne dodeljujejo.

Z obiskom spletnega mesta Psiholoških obzorij se bo na vaš računalnik shranil tudi piškotek s strani tretje osebe, in sicer s strani storitve Google Analytics. Edina funkcija dodeljenih piškotkov (_ga in _gat) je spremljanje števila ogledov posamezne spletne strani.

Vaše nastavitve glede uporabe piškotkov

Ne strinjate se z uporabo piškotkov na spletnem mestu Psiholoških obzorij.
S tem imate onemogočeno trajno prijavo ("Zapomni si me").

Svojo odločitev lahko spremenite s klikom na spodnji gumb "Se strinjam".